מוצר שהגיע מחו"ל אחרי שזיכו אותי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/09/20 10:00 כו באלול התשפ

שאלה

הזמנתי חולצה מחו"ל זה היה אמור להגיע אליי עד ה12.11.19 ולא הגיע,פניתי לחברה וקיבלתי מיד זיכוי.

אחרי שבועיים וחצי ב1.12.19 קיבלתי הודעה שעליי לאסוף מוצר מהדואר ומסתבר זה היה אותו מוצר שהתעכב ולא הגיע בזמן

מה עליי לעשות?

לדבר איתם ולברר איך לבצע את התשלום החוזר במידה ואפשרי.?

תשובה

לשואל שלום,

זה תלוי במידה רבה במדיניות החברה ממנה הזמנת.

הכי טוב לברר בפרטי ההזמנה מה מדיניות ההחזרה והפיגורים.

אם מדיניות האתר היא להתחייב לזמן הגעה משוער, וכשאתם קיבלתם החזר הוא נעשה ביושר והוגנות.

את החולצה שהגיע לאחר מכן (או תמורתה) יש להשיב מדין 'השבת אבדה', אלא שאין חיוב השבת אבידה לגוי.

לכן מעיקר הדין אין חובה לשלם על החולצה.

יחד עם זאת, אם למוכר יש דרך לדעת שהמוצר הגיע אליכם (אחרי הזמן), יש חובת השבת אבדה אפילו לגוי משום דרכי שלום ולמניעת חילול השם. ועליכם לשלם את התמורה.

(מקורות: שו"ע רסו א | ראה סמ"ע שם על רוב ישראל, וזיל בתר טעמא של חילול השם)

אחרת, מהיות טוב הייתי מחזיר את התשלום, או את החולצה (משלוח לא על חשבונך).

כל טוּב.