מוצרי חמץ שגילינו בביתנו אחרי פסח כשעשינו מכירת חמץ

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 02/05/19 11:15 כז בניסן התשעט

שאלה

ביצענו מכירת חמץ באתר שלכם(כיפה) ובזמן בדיקת חמץ היו מוצרים(בעיקר שתייה קלה) שלא כוסו/סומנו מכור לגוי ובנוסף בחול המועד נמצא ויטמניציק(פטל) שלא כשר לפסח האם מוצרים אלו נכללים בשטר מכירת חמץ או שאסור לנו להשתמש

בברכת יום טוב, ישר כוח

תשובה

שלום וברכה,

מכיוון שבמכירת החמץ אנו מוכרים לגוי את כל החמץ שהשארנו אצלנו, גם מה שלא סומן ממש הוא כלול בדיעבד במכירה.

ובכל אופן, דברים שהם חמץ גמור (שלא כיוונתם למוכרם) עליהם אחרי שעבר פסח - ראוי לבער אותם.

אבל דברים שהם אינם חמץ גמור (כגון מיץ ללא כשרות לפסח) - אחרי שעבר פסח - אינכם צריכים לבערם. וניתן להשתמש בהם.

בהצלחה רבה

הלל