מוסריות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/20 10:44 כב בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב!

אני נמצאת במגמת מחשבת באולפנה שבה אני לומדת, ובמקום מבחן הייתה לנו עבודה על איזה נושא שאנחנו רוצות, בחרתי לעשות על נושא המוסר.

האם המתת חסד נחשב דבר מוסרי?

אם מחבל רצח חס וחלילה אנשים ומישהו הרג אותו כנקמה זה דבר מוסרי?

קראתי לא מזמן על נער בן 25 שהרג אבא אמא ותינוק בן שנה וחצי ערבים בטענה שהאבא מחבל..

פעם להרגו במלחמות עם שלם היה נחש ב מוסרי אך היו לא.. אז מה כן?

תשובה

שלום וברכה

הרצון שלך לעשות עבודה על נושא המוסר היא חיונית מאוד. היא חלק בלתי נפרד מעבודת ה׳ של ״ועשית הישר והטוב״, שהיא ציווי של הקב״ה, ותעודת הזהות של העם היהודי – ״לעשות צדקה ומשפט״.

ברם, את צריכה להחליט מה את רוצה לברר, ולהיזהר מהתפזרות.

אפשר לעשות עבודה על המתת חסד.

אפשר לעשות עבודה על נקמה במחבל.

אפשר לעשות עבודה על הריגת גויים או אויבים.

ואפשר לעשות עבודה על שינויים בערכים מוסריים וכדו׳.

אני מציע אפוא שתבחרי מבין הנושאים השונים, ואז תתקדמי בו.

כל טוב