מוזיקה בברית מילה - עם קרוב אבל

חדשות כיפה רבני בית הלל 21/06/18 13:21 ח בתמוז התשעח

שאלה

שלום ,

האם מותר לאבל להיכנס לברית מילה עם מוזיקה?

במידה ולא, איזה סוג מוזיקה/שירים מותר להשמיע כדי שהאבל יוכל להישאר באירוע?

תבורכו

תשובה

גיא שלום

בשאלתך אתה מניח שמותר לאבל ללכת לברית והשאלה היא רק על שמיעת המוזיקה. הנחה זו אינה פשוטה והיא נתונה במחלוקת בין הפוסקים. יש מהם שסברו שעל אף שאסור לאבל להשתתף בסעודת רשות מותר לו להשתתף בסעודת מצווה כל עוד אין בה שמחה יתירה ועל כן אסרו רק להשתתף בחתונות או בסעודות שבע ברכות.

ויש פוסקים שאסרו כל השתתפות בסעודה גדולה גם אם היא סעודת מצווה.

המנהג האשכנזי הוא כעמדה השניה ואסור על אבלים להשתתף בסעודת ברית מילה, אלא אם כן הסעודה היא בביתו של האבל. גם עמדה זו מתירה להשתתף בטקס הברית אך לא בסעודה שלאחריה.

הפוסקים הספרדים הקלו יותר והתירו השתתפות בסעודות הברית. אמנם יש מבני עדות המזרח שמחמירים בעניין אך בוודאי שאין זה משורת הדין.

גם אם האבל משתתף בסעודת הברית אסור לו להשתתף בריקודים המרבים את השמחה, שכן עליו להתמקד באבילות. לאור זאת נראה גם שאסור שתהיה שירה של זמר או מוזיקה של נגן שכולם מאזינים לו, אבל אין מניעה שתהיה מוזיקת רקע שהציבור אינו ממוקד בו.

תשובה זו היא בעניין אבל של י"ב חודש על הוריו, ביחס לאבלות שלושים יום הדין מעט אחר.

בברכה

יוסף סלוטניק

מעלה גלבוע

הרב יוסף סלוטניק הוא רב מרבני בית הלל