מוות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 03/06/20 12:26 יא בסיון התשפ

שאלה

שאלתי היא למה בתנ"ך כתוב שהמוות הוא בעצם עונש והיום בחיינו זה משהו אחר לגמרי..

בעצם מי שנפטר בחיינו הוא בן אדם אשר סיים את התיקון שלו בעולם.

שאלתי לסיכום היא למה יש הבדל במושג של המוות פעם וכיום?

תשובה

שלום וברכה,

אין הבדל בין המושג מות בימנו, למה שהיה פעם.

אלא שישנן כמה נקודות שאנו צריכים לזכור לגבי המוות:

א. שהמוות הוא ניתן כעונש, כאשר אדם נפטר לפני זמנו. (אף אחד לא יודע מתי הגיע זמן פטירתו)

ב. כולם בסוף מתים בעולמנו, זה משום גזירת הקב"ה על עולמנו, לאחר חטא האדם הראשון.

ג. המוות הוא לא סוף פסוק, אלא הוא סוף של תחנה בחיינו.

ד. אנחנו מאמינים שהנשמה עוזבת את הגוף אך ממשיכה לחיות בעולם האמת ובעז"ה היא תקום בתחיית המתים.

ה. למה אנחנו עצובים על כל אדם שנפטר? משום שאנחנו בוכים על עצם הפרידה מאתנו בעולם הזה.

ברכה והצלחה