מוות בחלום

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 04/11/18 10:50 כו בחשון התשעט

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב

בשבוע שעבר סבא שלי נפטר ובאותו יום שהוא נפטר התעוררתי בבוקר מחלום שבו חלמתי על זה שהוא נפטר וניסיתי לעודד את עצמי בזה שאומרים שחלום על מוות מסמל חיים ארוכים.. כשחזרתי מהעבודה בערב הודיעו לי שהוא נפטר.. מה שאני רוצה לדעת זה האם זה צירוף מקרים שבאותו יום שהוא נפטר אני חלמתי על זה או שיש איזה פירוש לזה?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

מצינו בחז"ל ובסיפורי גדולי ישראל כי נפטרים הודיעו לקרובי משפחותיהם על פטירתם בחלום, או שנגלו אליהם עבור עניין אחר. נושא החלומות הוא מורכב ואורות וצללים מעורבבים זה בזה, אמת ודמיון.ולא ניתן להסיק מחלום אחד למשנהו.

המקום ינחם את משפחת האבלים בתוך שאר אבלי ציון וירושלים

יוגב כהן