מודה אני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/03/20 06:30 כד באדר התשפ

שאלה

שלום לרב

אני עובד במשמרות ויוצא לי לישון בשעות הימימה אחרי משמרת לילה ולקום ישר למינחה

השאלה שלי היא האם אני צריך לומר מודה אני כשאני קם משינה בערב?

ומה ההלכה לגהי מודה אני האם זה נהוג לומר בבוקר בלבד אחרי שינת לילה רגילה או שעלי לומר מודה אני גם אחרי שנת יום או אפילו סתם הירדמות קלילה או שנת צהריים רגילה

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

'מודה אני' אומרים רק אחרי שנת לילה, לא אחרי שינה ביום.

עיין תשובה מפורטת - כוללת מקורות

https://www.hidabroot.org/question/255856

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן