מה עושים כשנגעתי במקום מכוסה בזמן התפילה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/02/20 09:58 יט בשבט התשפ

שאלה

אם אני נוגעת במקום מכוסה בזמן התפילה בטעות מה אני עושה???

ונגיד האוזן בפעם או האף זה גם נחשב מקום מכוסה??

ואם נגעתי ואני באוטובוס לדוג' ואני לא יספיק להתפלל מנחה מחוץ לאוטובוס עדיף להתפלל או לא??

תשובה

שלום וברכה,

א. אין לגעת במקומות בגוף (שצריכים להיות מכוסים) בזמן התפילה.

ב. נגיעה באוזן או באף בחלקם החיצוני אינם נחשב מקום מכוסה. בחלקם הפנימי נחשב מקום מכוסה, וצריך ליטול ידיים אחרי נגיעה בהם.

ג. אם אין לאדם מים ליטול את ידיו, ישפשף את ידיו בדבר לח (כגון בעצים או בעשבים), ואם גם אין לו דברים לחים, ישפשף ידיו במשהו אחר שמנקה את ידיו, ויכול להמשיך להתפלל.

ד. ידיים שאינם נקיות מעכבות אדם מלהתפלל. ולכן אם ידיו של אדם מלוכלכות, ואין לו מים - לא יתפלל עד שיצליח לנקות את ידיו.

ה. באוטובוס (בדרך כלל) אפשר לנקות את ידיו במשהו נקי, וכך להמשיך את תפילתו.

בברכה רבה

הלל