אזכרה באדר הראשון או השני?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/02/19 09:26 יד באדר א'

שאלה

שאלה קטנה לכבוד הרב שליט"א מי שנפטר באדר ב לפני כמה שנים מתי עושים את האזכרה השנה באדר ב או באדר א?

תשובה

ב"ה

שלום.

למעשה המנהג הוא :

1. מי שנפטר באדר א האזכרה תמיד באדר א.

2. מי שנפטר באדר ב האזכרה תמיד באדר ב.(או באדר רגיל בשנה לא מעוברת).

3.מי שנפטר בחודש אדר רגיל בשנה לא מעוברת לדעת הרמ"א וכך נוהגים האשכנזים האזכרה באדר א הספרדים סוברים כדעת השו"ע ועושים באדר ב אבל לדעת הרב מרדכי אליהו זצ"ל טוב להחמיר ולעשות אזכרה גם באדר א וגם באדר ב .וציין שלדעת הגר"א זה לא חומרא אלא שורת הדין.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.