מה לעשות לאחר שנפלנו בחטא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/12/18 14:34 ג בטבת התשעט

שאלה

שלום הרב אני בחור צעיר סיימתי צבא עכשיו בעבר למדתי בישיבה,

ועכשיו בזמן האחרון החלטתי להתחזק יותר ולהתקרב להשם,

אבל אחד הקשיים שלי זאת העבירה שהרבה נופלים בה, ואני מחזיק את עצמי תקופה ואז נופל,

ואני באמת מנסה ומשתדל,

השאלה שלי האם בשעה שנפלתי הקב"ה לא אוהב מפני שהכעסתי אותו? ולא שאני מתכנן ח"ו נפילה מראש {אני לא עושה אחטא ואשוב} אלא זה חלק מהייצרים שיש לנו בגוף וכמה שאני אנסה עדין לאחר תקופה אני נופל.

תשובה

שלום

אהבת השם היא נצחית, ושום עניין בו יתברך אינו משתנה.

אלא שאם אדם חוטא, אהבת השם מתבטאת בעונש כדי להביאו לתיקון. ואם עושה מצוה, האהבה מתבטאת בכך שהאדם דבק באמת וגם זוכה לשכר.

אם נפלת, קום כארי ועשה תשובה. וגם אם נפלת שוב, עשה תשובה שוב. כל אימת שתשובתך אמיתית, החטא מחול (בכפוף לחלוקי כפרה לפי העוונות שכתב הרמב"ם בספר המדע).

חזק ואמץ