מה ייעדנו בעולם הזה?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 28/04/19 10:56 כג בניסן התשעט

שאלה

שלום רב,

למה הקב"ה לא מגלה לנו את ייעודינו בעולם מלכתחילה?

(כדי שנוכל לעשות את שליחותנו בעולם על הצד הטוב ביותר....)

ולא נאבד את עצמנו כל פעם מחדש.....

תשובה

שלום וברכה,

ה' אמר לנו בתורתו הקדושה מה ייעודנו בזה העולם.

ראה בפסוק בספר דברים (פרק י פסוק יב): "וְעַתָּה יִשְׂרָאֵל מָה ה' אֱלֹהֶיךָ שֹׁאֵל מֵעִמָּךְ כִּי אִם לְיִרְאָה אֶת ה' אֱלֹהֶיךָ לָלֶכֶת בְּכָל דְּרָכָיו וּלְאַהֲבָה אֹתוֹ וְלַעֲבֹד אֶת ה' אֱלֹהֶיךָ בְּכָל לְבָבְךָ וּבְכָל נַפְשֶׁךָ:"

וכן כתוב בספר מיכה (פרק ו פסוק ח ): "הִגִּיד לְךָ אָדָם מַה טּוֹב וּמָה ה' דּוֹרֵשׁ מִמְּךָ כִּי אִם עֲשׂוֹת מִשְׁפָּט וְאַהֲבַת חֶסֶד וְהַצְנֵעַ לֶכֶת עִם אֱלֹהֶיךָ":

והדרך ליישום הפסוק "ועתה ישראל" הסבירו לנו חז"ל בהרחבה.

וראה בהקדמה של המסילת ישרים שכך כותב על הפסוק הזה:

"והנה כל אלה כללים צריכים פירוש גדול. ומצאתי לחכמינו ז"ל שכללו החלקים האלה בסדר וחילוק אחר יותר פרטי ומסודר לפי ההדרגה המצטרכת בהם לקנות אותם על נכון. והוא מה שאמרו בברייתא, הובאה במקומות שונים בש"ס ואחד מהם בפרק לפני אידיהן (דף כ), זה לשונו: מכאן אמר רבי פינחס בן יאיר: "תורה מביאה לידי זהירות, זהירות מביאה לידי זריזות, זריזות מביאה לידי נקיות, נקיות מביאה לידי פרישות, פרישות מביאה לידי טהרה, טהרה מביאה לידי חסידות, חסידות מביאה לידי ענוה, ענוה מביאה לידי יראת חטא, יראת חטא מביאה לידי קדושה, קדושה מביאה לידי רוח הקדש, רוח הקדש מביאה לידי תחית המתים".

כמובן שאלו העקרונות, וכל אחד צריך להשתמש במספר כלים כדי לדעת מה הייעוד שלו בעולם:

א. ייעוץ - מומלץ להתייעץ באופן אישי עם אנשים חכמים, ולקבל הדרכה אישית מה תפקידך ומה ייעודך בעולם הזה.

ב. תפילה - מעבר לכך אנו זקוקים להתפלל על כך שה' יכוון אותנו לעשות את רצונו. ולהיות במקום הנכון שלנו.

ג. חשיבה - בנוסף עלינו להפעיל את שיקול הדעת. וחשיבה עמוקה האם מה שאנו עושים הוא נכון וטוב.

ד. הקשבה פנימית - אנו זקוקים לבינת הלב, ניסיון להקשבה פנימית מה ה' רוצה ודורש מאתנו.

בהצלחה רבה בקבלת החלטות חשובות, ובמציאת הייעוד העצמי שלך.

הלל מרצבך