מהי תכלית הבריאה?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/05/20 09:57 כא באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב לפני כשנה חזרתי בתשובה ונתקלתי בשאלה שאיני יודע לענות עליה:

למה הקדוש ברוך הוא רצה ליצור עולם ? הרי רצון הוא חיסרון אזי הבורא אינו שלם ודבר זה אינו יכול להיות.

האם יש תשובה ברורה ?

תודה מראש, זוהר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

ברור שאיננו יודעים מדוע הקב"ה עושה מה שהוא עושה, ובכלל זה בורא את העולם.

על כך אמר אחד הראשונים 'אילו ידעתיו - היתיו' ובלשוננו - אם אנו יודעים מדוע ה' עושה משהו אז היינו אלוקים.

לכן לא רק שאין תשובה ברורה אלא גם לא יכולה להיות תשובה ברורה.

בהארה נוספת - כל הדברים שאנו אומרים לקב"ה הם רק בהשאלה מקוצר דעתנו ובכלל זה ידיעה מטרה כוונה חסרון וכד'.

ויפה כתבת שאין לבורא שום חסרון ואינו חסר דבר

בהצלחה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן