מהי הגדרת קירבת ה'?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/12/19 08:33 ו בכסלו התשפ

שאלה

בס"ד

שלום לרב יובל

אשמח אם תוכל להתייחס בתשובתך לשאלאות :"מהי קירבת ה'"? איך היא נמדדת? והאם יש חיוב כלפיה בתורה?

אשמח למענה

בברכה

אריאל

תשובה

שלום וברכה

לצערי, אני לא יודע לענות על שאלות כאלה.

קשה לי מאוד להגדיר במילים מושגים נפשיים עמוקים.

נראה שגם חז״ל לא עסקו בהגדרות כאלה, וכשהם הגיעו למצוות כמו ״ולדבקה בו״ (שזה כנראה הדבר הקרוב ביותר לקירבת אלוהים) הם דיברו על ביטויים מעשיים של דבקות זו, ולא על הגדרות מילוליות לעניינים נפשיים עמוקים.

לאחר תקופת חז״ל אכן ניסו הראשונים לכתוב במילים מהי מצוות הדבקות, וכיצד היא מוגדרת, אבל כאמור - אני לא יודע לעשות זאת.

רק באופן כללי: דבקות בה׳ היא תודעה מתמדת לקיומו, מחשבות אליו, פעילות כתוצאה מהתודעה הזו, קבלת החלטות לאור קיומו של הקב״ה וכדו׳.

ועל ידי כך, הפער האין-סופי שבין אלוהים ואדם הופך לחוויית חיים פעילה וקרובה.

מקווה שעזרתי במעט.

כל טוב