מדור בגיהנום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/11/18 19:30 ד בכסלו התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב יובל שרלו

יש לי שאלה שקצת מבלבלת אותי

בספר הזוהר כתוב שמי שנכנס למדור השביעי בגיהנום לא יוצא משם וזה לא הסתדר לי כי איך זה יכול להיות שאלוהים שאוהב את בריותו יעשה להם דבר כזה וגם בגמרא רשום משפט רשעים בגיהנום הוא שנה ויש עוד כמה משפטים כאלה שראיתי וגם הגיהנום הוא מקום שיש שם זיכוך

אז זה לא ברור לי אולי אתה בבקשה יכול לעזור לי כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

לצערי, ההבנה שלנו והיכולת שלנו לדעת מה קורה בגן עדן ובגהינום כלל אינם קיימים, ולכן אני מציע לעזוב את השאלות האלה, ולעסוק בקדושת החיים ובדרך שיש לחיות בעולם הזה.

כל טוב ושמחה