מדוע צריך להתפלל

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/05/19 21:51 יא באייר התשעט

שאלה

תראה כבוד הרב קודם כל אני ממש רוצה שתבין אותי מתוך באמת בורות בדת , אז ככה :

אני עוד מעט בן 16 וכחלק מגיל ההתבגרות אני בזמן האחרון מתחיל לשאול את עצמי שאלות ובכנות שאני לא יודע לענות עליהן , השאלה שלי היא כך : אני אדם מאמין בקיום של ה' ואין לי צל של ספק שהוא ברא את העולם אבל אני לא מבין למה אני צריך להתפלל כלומר למה ש ה' יירצה שאני אתפלל אליו זה כאילו להעלות לעצמו את האגו ? ( מתנצל על הביטוי ) כלומר גם זה לא שאמור לעניין אותי מה יקרה בעולם הבא , ובכל מקרה הדת היא חשובה מאוד אבל מה שכתוב בה זה הנורמה של היום אז היא לא בדיוק מחדשת לי , ואני חושב שלהיות בן אדם מדהים זה לאו דווקא לחבוש כיפה , בקיצור מדוע אני צריך להתפלל ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך ליאור היקר!

דבר ראשון, אני רוצה לחזק אותך על כך ששלחת את השאלה הזו.

זו שאלה שמעסיקה לא מעט אנשים, בכל מיני גילאים, אם הם יודעים יותר או פחות לגבי היהדות.

למה?

כי זו פעולה קשה להתפלל, או אולי נקרא לזה לדבר, בלי לזכות לשמוע את התשובה.

אולי צריך לחדד, בלי להבין את התשובה.

לא, נחדד עוד יותר; בלי להבין שבכלל יש תשובה.

כשהייתי יותר צעיר שמעתי מאחד הרבני שלי משפט בשם הגר"א - "כשאני מתפלל אני מדבר עם הקב"ה וכשאני לומד תורה הקב"ה מדבר אלי".

מה הקב"ה מנסה להגיד לנו? רק לקיים תורה ומצוות? רק לשמוע למה שיש לו להגיד?

בלשון הזוהר קוראים למצוות עצות. אמנם אלו עצות שאנחנו צריכים לקיים אבל זה מלמד שזה בא לקדם אותנו למקום כלשהו.

לאיזה מקום?

להיות אנשים. להיות בן אדם.

לדוגמא, כשאנחנו יכולים לשלוט על תאוות האכילה שלנו, הלכות כשרות, אנחנו הופכים להיות אנשים חזקים. אמנם, חשוב להדגיש שלא זו הסיבה שבגללה שאנחנו שומרים את התורה והמצוות.

אז איך זה מתקשר לתפילה?

גם התפילה פועלת עלינו שאנחנו מתפלליןם.

זו לא פעולה שאנחנו מדברים לה', שהרי הוא יודע הכל גם בלי שנגיד, בלבד, אלא גם דיבור כלפי עמנו.

אנחנו עושים דין (פלילים) לעצמנו בתפילה וחושבים על הרצונות שלנו ואיך אנחנו מתפתחים כאנשים.

מה הדברים שחשובים לנו? כמה אנחנו חושבים על מי שמסביבנו? על המצב האידאלי שלנו? ועוד.

ה' לא צריך שנתפללל אליו בשביל שהוא ידע או בשביל המודעות העצמית שלו. הוא צריך שאנחנו נתפלל בשביל שאנחנו נדע ושאנחנו נהיה מודעים.

זה החידוש!

זה אולי גם קשור לענין של עולם הבא שהזכרת בין הדברים.

אם נשים את הדגש על "הפרס" אנחנו לא נצליח לעשות את הדברים הטובים באמת.

אנחנו נהיה ממוקדים "בפרס" שמגיע בסוף.

יש פה עוד המון מה להרחיב על זה ואיך זה קשור לנוסח קבוע לתפילה וזמני התפילות, ואם תרצה נרחיב על זה בנפרד בתגובה לשאלה.

שוב, תודה רבה על השאלה הנפלאה!

הרבה הצלחה,

נתנאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן