מדוע נקבע שם ראש חודש תמוז על שם אליל ?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/07/19 12:34 ט בתמוז התשעט

שאלה

בשעה טובה נכנסנו לחודש "תמוז"

ונשאלת השאלה מדוע דווקא "תמוז" ?

תמוז זה שם של אליל שהיו מבכים עליו , כך הגויים עבדו אותו זה כתוב בנביא (יחזקאל פרק ח') שראה את הנשים מבכות את האליל תמוז

האם ראוי להוציא מעבודה זרה מטומאה רעיונות אמוניים של קדושה?

כי למעשה אלו החודשים העבריים שלנו

מדוע נתנו לנו שמות אלילים ???

כשעלו גולי בבל בזמן עזרא ונחמיה הם הביאו עמם את השמות של החודשים שהמקור שלהם השפה האכדית שמות של אלילים .

אגב בתורה הם נקראים החודש הראשון השני וכו'..

מקור נוסף ירושלמי ראש השנה פ"ה ה"ב.

למה נתנו לחלק מהחודשים שמות אלילים פשוט לא ידעו שהמקור הוא אלילי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המילה תמוז משמעותה חום, וכפי שכותב המלב"ים יחזקאל ח, יד, בשם הרמב"ם במו"נ, וגם שם האליל הוא תמוז על שם החום שהיה ממיס בעיניו וכפי שרש"י הביא שם. אבל יסוד המילה תמוז הוא חום, והפסל הזה קראו לו על שם החום.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן