מדוע אסור על פי ההלכה לשרת בישרות לאומי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/07/19 20:33 ז בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב !

שמי טל , יש לי שאלה הקשורה הקשורה לאיסור לשרת בשירות לאומי אשמח בבקשה שאם אינך עוסק בתחום זה תכוון אותי לרב אחר בבקשה .

לפני כשנתיים שמעתי ממורה שהסיבה שאסור לשרת בשירות לאומי מיכיוון שיש הלכה שאוסר לעבור מרשות לרשות והרי שירות לאומי זה מרשות ההורים למדיהנ ואז לבעל ( אם אני הבנתי נכון ) אשמח להסבר בנושא ופירוט , ואם זה לא קיים אשמח לדעת את הסיבה הנכונה בבקשה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אין כזה דבר !

בוגרת אינה ברשות ההורים שלה. בוגרת מבחינה הלכתית זה מגיל 12.5 !

היא ברשות עצמה.

לאמור: היא לא ברשות ההורים.

ומצד שני - בשרות לאומי (וגם בשרות צבאי) הבחורה אינה ברשות המדינה.

היא ברשות עצמה, ויש לה חובות מסוימות וזכויות מסוימות והגנה מסוימת וכדו׳.

ומצד שלישי -

אישה נשואה אינה ברשות בעלה.

היא הקימו ביחד מערכת זוגית, ולאחר מכן - משפחתית.

לכן, כל הטיעון הזה הוא חסר יסוד כלשהו מעולם ההלכה, מעולם האגדה, או מכל עולם אחר.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן