מדוע אסור לשרת בשירות לאומי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/07/19 16:40 ח בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב !

בנושא המשך לשאלה שכבר שאלתי .

מדוע יש בנות שלא משרתות בשירות לאומי במגזרים המקפידים יותר .

אני יודעת שהגברים שלא משרתים וזה ביגלל "תורתם אמונתם" , מדוע בנות לא משרתות - או רובם ?

תשובה

שלום וברכה

יש הרבה בנות שלא משרתות.

הדבר יכול לנבוע מכיוונים שונים: מהתנגדות בכלל להכרה בזכותה של המדינה לגייס אנשים בין לשרות צבאי ובין לשרות לאומי; התנגדות לכך שהבנות תצאנה מהבית; תרבות של נישואין בגיל צעיר; ועוד ועוד.

יש הרבה הסברים שבנות אלה נותנות לעצמן כדי שלא לשרת.

ההגדרה של ״מקפידים יותר״ היא כמובן קשורה לשאלה על מה מקפידים. באותה דרך ניתן לומר על הבנות הבאות מחברה שכן פועלות לטובת הציבור בשרות לאומי או בשרות צבאי, שזו חברה מקפידה יותר על התחומים המוסריים והחברתיים, שעליהם ציוותה התורה, והנבואה הדגישה אותם חזור והדגש.

כל טוב