מגן אבות

חדשות כיפה רבני כושרות 11/05/20 10:36 יז באייר התשפ

שאלה

האם יש מניעה להגיד מגן אבות בתפילת ערבית של שבת במנין מרפסות.המנין מתנהל כל שבת כולל ספר תורה בשבת בבוקר?

תשובה

שלום וברכה

הפוסקים נחלקו בשאלה זו

הראשון לציון הרב יצחק יוסף פרסם שאין לומר ברכה זו, וכך גם דעת הרב יעקב אריאל. שכן כל מהותו של המנין הוא זמני ואנו מצפים לשוב לבתי הכנסת.

מנגד יש הסוברים שמכיון שהמנין ממשיך כבר זמן רב, ולא ברור עוד כמה זמן נהיה במצב כזה, הוא נחשב כמנין קבוע שיש לומר בו ברכת מגן אבות, כך גם סובר הרב אליקים לבנון.

ועל כך נאמר - עשה לך רב

בברכה

יצחק דביר