מגיד לפני כניסת החג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/04/20 22:06 י בניסן התשפ

שאלה

שלום, כבוד הרב,

עקב משבר הקורונה כידוע לא נוכל לקיים את חג הפסח יחד עם סבא וסבתא. העניין כמובן מורכב וקשה עבור כולנו, ובמיוחד עבור סבא וסבתא שפעם ראשונה חוגגים את החג לבד.

חשבנו במשפחה האם ישנה חשיבות לסדר הסימנים בהגדה? למשל, האם אפשר לעשות יחד עם סבא וסבתא לפני כניסת החג באפליקציית זום לדוגמא את 'מגיד', ולאחר כניסת החג את 'קדש' וכו..

תודה רבה, בתקווה לימים טובים ורגועים יותר בעזרת ה'.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

בליל הסדר אנו לומדים את דרשת חז"ל "יכול מבעוד יום...?", ומדרש ההלכה אומר שלא ניתן לומר את המגיד מבעוד יום.

מה אני בכל זאת מציע לעשות ? כן לקיים עם סבא וסבתא אמירת הגדה חוויתית, לא הלכתית, קודם כניסת החג, וסיפור יציאת מצרים, והרבה ברכות ואהבה המובעות בהתכנסות הזו, ועל ידי כך להיכנס לחג מתוך שמחה, וגעגוע, ולקיים את מצוות ליל הסדר כראוי.

כל טוב ושמחת חג

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן