מגבת חלבית?

חדשות כיפה רבני כושרות 02/06/20 21:14 י בסיון התשפ

שאלה

שלום רב!

אם אני משתמשת במגבת כדי להוציא תבניות מהתנור בזמן שהתבניות רותחות ובתוכן מאכלים חלביים רותחים, המגבת הופכת לחלבית מהאדים בתנור?

אם כן, אם נוגעים באותה מגבת בתניות פרווה כשהן מאוד חמות/רותחות או בתנור פרווה חם זה הופך לחלבי?

ממש תודה.

תשובה

שלום וברכה

האדים הבלועים במגבת הם מועטים מאוד ולכן לא יהפכו את תבניות הפרווה לחלביות.

אכן יש להקפיד בזה יותר במידה והמגבת עצמה נוגעת במאכל ממש, ולהשתדל לא לגעת בה בתבניות פרווה, ועל אחת כמה וכמה שלא בתבניות בשריות, עד שיכבסו אותה.

בברכה

יצחק דביר