מאמינה בהכול, אבל לא מבינה - למה שהקב"ה יעשה כך?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/10/19 21:46 טו בתשרי התשפ

שאלה

שלום!

אני באמת מאמינה במצוות, בהלכה, בדרך ההנהגה של ה' בעולם, בכל ההתמודדויות של החיים, בזה שהוא ברא אותנו כדי שנתקן את העולם ונהייה טובים יותר ושהוא זה ששולט בעולם.

אבל אני לא מבינה למה, למה הוא עשה את זה, ובגלל זה אני לא מרגישה שאני מאמינה באמת שהוא קיים, ושהוא באמת פה.

אשמח לתשובה ולספרים בנושא (:

תודה רבה!!

תשובה

שלום מאירה!

שאלת שאלה טובה מאוד, שאולי שמדברת על יסודות האמונה היהודית. יישר כוח גדול!

מקווה שהקב"ה יעזור לנו למצוא יחד תשובה לשאלתך הנפלאה.

כשקראתי את שאלתך, המילה הראשונה שעלתה לי לראש היתה פששש...!!!

יש לך אמונה במצוות, בהלכה, בהנהגת הקב"ה. ובשבילך ההתמודדות בחיים ובעולם למען תיקונו היא כמו ספר רב-מכר.

אבל שאלה אחת נשארת: מה הסיבה של הקב"ה לעשות את כל זה? משעמם לו?

ברשותך, נתחיל מהסוף – "ברא אותנו כדי שנתקן את העולם ונהייה טובים יותר".

יש מחשבה שלא מעט אנשים נוטים לחשוב - שהאדם הוא כמו ה"שיפוצניק" של הקב"ה. אבל היא קצת מוטעית.

זה נכון שלכל אדם יש משימה מיוחדת עבורו לתיקון העולם, וכמובן להיות אדם טוב.

אבל השוני בהבנה קטן:

תוך כדי שלאט-לאט במהלך החיים, עם כל התמודדויות שעוברות, תוך כדי קיום המצוות וההלכות, בלימוד תורה ואמונה – האדם נעשה טוב יותר. עצם כל המהלך הזה הינו תיקון העולם!

במילים אחרות – תיקון עצמי במהלך כל החיים הוא הגורם לתיקון העולם.

ועכשיו אולי תבוא השאלה "הרי לא קל להתמודד, כי יש את עניין הרגש?

איני מכיר אותך אישית, את התמודדויותייך, מה את מרגישה בדיוק ועוד.. אבל אני יכול לתת כמה המלצות כלליות.

תהליך בניית בניין אמונה דומה לתהליך בניית בניין רגיל.

אתר בנייה: קודם כל, כדאי שתזכירי לעצמך מדי פעם: בניין אמונה (שאיתו נוסף רגש אמוני) הוא כשמו "בניין", וכמו כל בניין חשוב – הוא צריך להיבנות לאט-לאט וביסודיות.

אם שמת לב, ליד אתרי בנייה יש שלט "אזהרה, כאן בונים". למה להיזהר? כי במהלך הבנייה יש מצב לשבר כלשהו. אבל, וזה אבל חשוב – בכל אתר בנייה, כל שבר נבנה מחדש!

בקיצור, זה ששאלת את השאלה, וגם ביקשת בנוסף ספרים – כבר מראה על התחלת תיקון השבר!

פקח בנייה: כמו שבבניית בניין רגיל יש פקחים שמסתובבים עם יומן עבודה ורושמים הצלחות – שמחה בהצלחות קטנות, כך אני ממליץ – תחשבי מה משמח אותך ותתרענני בעזרתו מידי פעם.

זה יכול להיות דבר שבקודש או דבר שבחול (שמותר ולגיטימי). הכול במינון, כמובן. בסוף תחשבי איפה הקב"ה נמצא בכל מה שעשית – אולי זה יעלה את הרגש.

נקודה נוספת: אם בחרת דבר תורני אני מציע להתחיל בקטן ולהתמקד בהתמדה רק בו. למשל, אם ההחלטה היא להתמקד ברגש התפילה, תבחרי מתוך הסידור רק ברכה את עליה תחליטי ש"לא אכפת לי אם יתפוצץ העולם, בברכה הזאת – זה רק אני והקב"ה"!

יועץ בנייה: נתתי רק כיווני מחשבה, אבל אני לא מכיר אותך אישית ואיני יודע עם מה בדיוק את מתמודדת. לכן אני ממליץ שתלכי לאדם שמכיר אותך, שאת סומכת עליו ושתוכלי להיות איתו בקשר רציף יותר ושיוכל לענות לך על שאלות (כמובן שאת מוזמנת בשמחה לשלוח עוד שאלות).

לימוד, חשוב שהלימוד יהיה בקביעות ובקצב שלך:

אמונה: שיעורים באתר מכון מאיר "שיעורים במחשבת ישראל" (הרב שרקי.,יש את הספר אבל לדעתי עדיף שיעור כי אפשר לשמוע בכל זמן ובכל מקום) http://www.meirtv.co.il/site/set.asp?id=22280

"איך לבנות חיים. חברותא במסילת ישרים עם הדר גולדין"..שזה מסילת ישרים עם פירוש בסגנון בהיר ונוח, ומדבר על המון נושאים.

"עיין ערך יהדות" הרב חגי לונדין. מסביר מושגים ביהדות בסגנון בהיר.

"היי הרב" – הרב יוני לביא. קובץ נבחר של שאלות ותשובות בנושאים שונים שנשלחו לרב.

תפילה "בסוד התפילה" הרב ראובן פיירמן.

"הסידור והתפילה" הרב שטיינזלץ,

"סידור תפילת יוסף" (ספרדי/אשכנזי). עם פירושים במדדים לכל משפט.

מקווה שעזרתי. ואת מוזמנת להגיב ולשלוח תגובה או שאלות נוספות.

סוכות שמח!

דורון