מאכל חם על השיש בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 23/04/19 01:47 יח בניסן התשעט

שאלה

אם מישהו שם מאכל חם ישירות על שיש שלא כוסה לפסח ולא עבר עירוי של מים רותחים אלא רק ניקיון, מה דין האוכל? מה דין הסכין שחתכו איתו את המאכל?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מועדים לשמחה

אני מניח שהשיש אינו בן יומו ולכן הדבר תלוי בעדה לה אתם משתייכים.

לדעת הספרדים המאכל מותר, ולמנהג האשכנזים הוא אסור.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן