מאכלים עם נוזלים בשבת (אשכנזים)

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/09/19 13:06 יא באלול התשעט

שאלה

שלום,

בבית הוריי (אשכנזים) מגישים פעמים רבות בצהרי שבת תבשיל ירקות המכיל רוטב נוזלי, כשרוטב זה טפל לתבשיל עצמו (בשונה ממרק) ואף שופכים את רובו לפני ההגשה. האם יש בעיה לחמם תבשיל שכזה על הפלטה?

ובאופן כללי, האם יש בעיה לשפוך בשבת לפני ההגשה רטבים ונוזלים שטפלים למאכל המוצק העיקרי, כמו דגים שחוממו על הפלטה מערב שבת או כמו בתבשיל המוזכר לעיל? אציין שמאחר ואני גרה עם הוריי אין לי תמיד שליטה מלאה על אופן ההכנה וההגשה.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

זה הדבר שאכן נכון לעשות.

אין לחמם נוזל בפני עצמו.

אולם כשהוא נספח לתבשיל - מותר.

ואם יש הרבה, עדיף להפריד, כדי שתונכח העובדה שהנוזל שנותר הוא רק הנספח לתבשיל.

אולם בגלל דיני בורר – יש לעשות זאת לפני האוכל, ולא לשפוך את הנוזל אלא לקחת את התבשיל.

כל טוב