לשתות לפני קידוש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/09/20 22:30 י בתשרי התשפא

שאלה

בס"ד

שלום,

הבנתי שאסור לשתות אחרי תפילת שחרית, לפני קידוש.

תמיד, אחרי שחרית בבית כנסת היו עושים קידוש ואז לא הייתה בעיה,

הבעיה שעכשיו בגלל שלא הלכים לבית כנסת והוריי עושים קידוש רק בצהרים, יוצא שאני לא יכולה לשתות מהבוקר עד הצהרים, ולפעמים אנחנו יוצאים החוצה וחם.

אבל בין כך ובין כך קידוש הוא רק במקום הסעודה, לא?

אז מותר לשתות רק מים?

תודה

תשובה

שלום

אם את נוהגת להתפלל שחרית בשבת בבוקר, מותר לך לשתות לפני התפילה מים, קפה או תה (אם את צריכה אפשר גם עם סוכר או חלב).

אחרי התפילה אסור לך לאכול ואפילו לשתות מים ללא קידוש.

אם את לא נוהגת להתפלל שחרית בשבת בבוקר, החיוב בקידוש מתחיל מאז שאת קמה.

אם אין שום אפשרות לעשות קידוש ואת רעבה או צמאה מאוד, את יכולה לטעום משהו.

אבל למה שלא תעשי קידוש בעצמך ותאכלי חתיכת עוגה? זה גם נחשב מקום סעודה.

כל טוב