לשנות את השם משירן לשרון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/10/19 22:47 כד בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

אמא של בן זוגי לומדת קבלה ונומרולוגיה.

עפ"י מה שהיא אמרה לי שכדאי לי לבדוק לגבי השם שלי.

היא ציינה בפני שיש בעייתיות שהאות ר' מופיעה כאות השלישית בשם ולכן דאי לי לשנות משירן לשרון.

אשמח לשמוע מה הרב חושב על כך.

האם השם שירן הוא לא טוב וכדאי לשנות לשרון?

האם באמת יש בעייתיות שהאות ר' מופיעה שלישית?

תודה רבה,

שירן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין שם טוב או לא טוב. יש אדם טוב או לא טוב. השם אין לו משמעות כאשר אדם מתפקד ויש לו דרך חיים אמיתית ונכונה. כל התכונה הזאת של אותיות ושמות אין להם אחיזה במציאות של אדם שממלא את ייעודו בחיים. השם מגלה על האישיות ולא גורם לאישיות של האדם. אמנם אצל הגויים יש השפעה מסוימת לשמות, אבל בעם ישראל היו אנשים מאד מוכשרים כשאות ר' היא שלישית, ולדוגמא: אשר, שבורך "ברוך מבנים אשר" וכן אביו של משרע"ה "עמרם" האות השלישית היא "ר" והיה מהמשובחים בעם ישראל שזכה ונולד ממנו משה רבינו עליו השלום, והיה מנהיגם של ישראל במצרים. עזרא הסופר היה כמשה בשעתו והעלה את עם ישראל לארץ ישראל אחר חורבן הבית, וכן האנשים שנקראו "עזריאל" היו גאוני עולם ומקובלים ולא שינו את שמם.

על כן ההולך ביושר ותום הקב"ה שמח בו ובמעשיו, אין לעם ישראל כל קשר עם סמלים שאינם באים ממקור היהדות.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן