לשון הרע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/05/20 07:53 כג באייר התשפ

שאלה

שלום הרב. קודם כל תודה רבה.

אשמח לדעת האם מותר לי לדבר עם חברותי על מפורסמים שונים המופיעים בתוכניות ריאלטי.

אנחנו אוהבות לדבר יחד על תוכניות שונות, ולעיתים זה מוביל לדיבור על המשתתפים בתוכנית זו. רכילות...

האם זה מותר?

הרי המפורסם הביא זאת על עצמו. כניראה בידיעה שידברו עליו...

שוב תודה ☺

תשובה

שלום

באופן כללי לשון הרע זה אמירת דברי גנאי על מישהו. רכילות זה אמירת דבר שיגרום לסכסך בין אנשים.

דבר שלא נכלל בדברים הנ"ל (ואיננו חשיפת סודות אישיים), כמו למשל לספר איפה הוא למד ועם מי התחתן, זה אמנם לא מהדברים שחשוב וטוב לעסוק בהם, אבל זה לא נכלל באיסורי לשון הרע ורכילות.

בנוסף, גם דבר גנאי שכבר התפרסם, ולא מתכוונים בסיפור שלו להזיק לו ולפרסם את גנותו יותר, אלא זה רק כסיפור בתוך הדברים, איננו אסור באיסור לשון הרע. אבל שוב, זה לא מהדברים שמומלץ לעסוק בהם.

כל טוב