לשון הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/06/19 12:31 ד בסיון התשעט

שאלה

אני רוצה לכפר על הלשון הרע אני כבר יודע מה עליי לעשות וכל העיניים הזה אבל מה על ההורים שלי לעשות חזרנו בתשובה לפני 3 שנים ברוך השם וההורים שלי ממשיכים לרכל וגם אני אבל אני צריך ללכת לבקש סליחה ולשכנע את אותם אנשים ששמעו לזה שריכלתי עליהם שזה היה בצחוק ולא באמת התכוונתי ולבקש סליחה אבל לאנשים שעד גיל 13 שריכלתי עליהם לא צריך מגיל 13 ומעלה אני כן צריך, בקיצור אני לא כל כך זוכר מגיל 13 על מי ריכלתי אני יודע כמה בודדים ואני לא יודע מה לעשות, ומה עם ההורים שלי החטאים נופלים על אבא שלי עד גיל 13 לא רק לשון הרע כל חטא ואם אני יכול לכפר על זה ומה אמא שלי זה נופל גם עלייה ומה אפשר לעשות בנוגע אליהם בבקשה תענו לי בהקדם תודה רבה לעונים שבוע טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אתה צריך להיות מרוכז במה שאתה עושה מכאן ולהבא,

להתאמץ לא לדבר לשון הרע ולא רכילות גם לא לשמוע,

לא להתעסק במה שאביך או אמך אומרים,

אם הם מדברים דברים אסורים, אז אם אפשר להעביר נושא או להעיר בעדינות שלא כדאי לדבר על אנשים מה טוב ואם לא אז לא לשמוע ולפחות לא להאמין.

מה שעבר - לא כל דבר שאתה חושב שאסור זה אסור,

צריך ללמוד הלכות לשון הרע כדי לדעת מה מותר ומה אסור,

אם תפגוש את מי שדברת איתו אז תאמר לו שדבריך לא היו באמת ותנסה להוציא מליבו את מה שאמרת לו.

בברכה,

דני ארגמן

נייד 052-7710491