לשון הרע

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 28/10/18 11:03 יט בחשון התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב יוגב כהן

מה הטעם ש המקבלו יותר מכולן נפגע ?

ספר החינוך מצוה רלו - שלא לרגל (לרכל)

...ובפירוש אמרו ערכין ט"ו ע"ב בלשון הרע, שממית האומרו והמקבלו והנאמר עליו, והמקבלו יותר מכולן. ... ערכין ט"ז ע"א כי בכלל אבק לשון הרע הוא המשבח חבירו בפני שונאו, שנאמר משלי כ"ז, י"ד מְבָרֵךְ רֵעֵהוּ בְּקוֹל גָּדוֹל בַּבּקֶר הַשְׁכֵּים קְלָלָה תֵּחָשֶׁב לוֹ:

תודה ממשה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הרי אם לא היה מי שישמע ויקבל את תוכן הדברים - הרכילות לא היתה מתבצעת? המקבל נמשל לזה שסוגר את המערכת החשמלית.

בברכה

יוגב כהן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן