לשון הרע ושמירת העיניים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/03/19 22:00 י באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב,

אני בן 12 ולומד בבית-ספר חילוני. אשמח לקבל עצות כיצד להתרחק מלשון הרע ולשמור על העיניים.

תודה ושבוע טוב ומבורך! חודש אדר שמח!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח.

אנסה להציע את הצעדים הראשונים.

הצעדים הראשונים הם להתמלא אור.

להחליט שאתה מנסה תמיד לחיות בעולם התיקון.

כאשר את מוצא את עצמך בחברה בה מדברים לשון הרע - לנסות להסיט את נושא השיחה לנושא אחר; לנסות להציע צד שני לראות את התופעה; לומר דברים טובים על אותו אדם כדי לאזן את התמונה וכדו׳. רק להיזהר. להיזהר שלא תהפוך לנודניק של החבורה; להיזהר שדווקא המילים הטובות שלך לא יציתו דברים עוד יותר פסולים וכדו׳. אתה תלמד אט אט את האומנות הזו, ואז תביא עוד ועוד ברכה לחברה בה אתה חי.

לגבי שמירת העיניים,

גם כאן. להתמלא אורה.

להתייחס לבנות שסביבך לאור המידות הטובות שלהן, לאור החסד שהן עושות, לאור הדברים הטובים שיש בהן, ועל ידי כך לא ״תחפיץ״ אותן אלא תלמד כיצד לראות את האדם שבהן ולא את הגוף.

אלה הצעדים הראשונים, ואם תרצה עוד - נמשיך.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב ובהצלחה גדולה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן