לשון הרע-דיווח על הפרת חוק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/02/20 11:38 כו בשבט התשפ

שאלה

בבקשה לא לפרסם את השאלה באתר!!

האם זה לשון הרע לדווח שמרכול מסרב לקבל בקבוקי פיקדון, למרות שהחוק מחייב אותו?

אציין כי דיברתי עם המנהל ואמרתי לו שזה לא בסדר ושאני יכול להתלונן ולמרות זאת , לא אכפת לו והוא ממשיך להגיד לקופאיות לא לקבל בקבוקים והרבה אנשים מבוגרים טורחים להגיע לחנות וסוחבים בקבוקי זכוכית כבדים בשביל לקבל מעט כסף ונתקלים בסירוב.

אני כבר פניתי במייל למשרד להגנת הסביבה, אמרו לי שהסירוב שלהם לא תקין והבטיחו לטפל, ולא עזר, רציתי לפנות לעוד גורמים, אך לפני כן, רציתי לדעת אם יש חשש של לשון הרע,

מה שחשבתי שיעזור, זה לפנות לעלון מקומי, שמפרסם את תלונות הציבור, (גם אם ארשום את שם המרכול, העיתון יפרסם זאת), בכדי להפעיל לחץ ציבורי, וכן בגלל שהעיתון לא פעם מפנה תלונות ציבור לנציגי הציבור, אז חשבתי שיוכלו להפנות לנציגי הכנסת שבעצמם קונים באותו חנות שאולי הם ידאגו לאכיפת החוק. אז רציתי לדעת האם גם זה מותר לי לעשות ללא חשש של לשון הרע.

ביקשתי לא לפרסם את השאלה באתר כי אני חושש שהם ידעו, וחושש מנקמה כשאגיע לחנות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הולכים מהקל לכבד, וכפי שעשית, מנהל, משרד הגנת הסביבה. כך תמשיך... כשאין ברירה גם מפרסמים בעלון, אבל זה אמצעי אחרון.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ