לקרוא את פרשת בא בפסח

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 03/04/20 01:30 ט בניסן התשפ

שאלה

שלום,

עלתה בי השאלה למה לא יוצא שקוראים את פרשת בא שמסופר בה על יציאת מצרים, בשבת שלפני/אחרי פסח?

איך הגיוני שקוראים את הפרשה הזו הרבה לפני שחוגגים את יציאת מצרים?

תודה רבה וסליחה על הבורות.

תשובה

לשואלת שלום,

קריאת התורה מתבצעת בסבב של כל הפרשיות בשנה. ללא קשר למאורעות.

ואמנם, במועדים מיוחדים, מפסיקים מהסבב הרגיל וקוראים פרשה הקשורה למועד.

לדוגמא, בחג הפסח - אכן קוראים את פרשת בא. ובמהלך חול המועד מקיפים את כל הפעמים בהם מוזכר חג הפסח בתורה, למרות שזה לא בסדר הפרשיות של ה'סבב'.

חג שמח!