לקחת אש מנר נשמה ועוד מספר שאלות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/05/20 22:46 ג בסיון התשפ

שאלה

בחגים שיש בהם הזכרת נשמות, האם צריכים להדליק לכל נפטר נר נשמה נפרד?

או שאפשר להדליק ולהזכיר מספר אנשים יחד?

ב. האם מותר לקחת אש עם קיסם מנר נשמה בשביל להדליק נרות שבת?

ג. לגבי סעודת חג ליל חג השבועות, האם צריכים להתפלל תפילת ערבית אחרי צאת הכוכבים? או קידוש של החג יעשה אחרי זמן צאת הכוכבים?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המנהג שכל צד מדליק אחד, דהיינו כל משפחת האב - נר, וזכר לכל משפחת האם - נר.

אפשר לקחת עם קיסם מנר נשמה.

העולם נהג להתפלל ערבית לאחר צאת הכוכבים, למרות שכאשר יש צורך גדול (חיילים, מד"א וכדו') אפשר לפני צאת הכוכבים.

שתזכה לקבל את התורה בשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן