לקום מוקדם?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/12/19 07:03 ה בכסלו התשפ

שאלה

למה אומרים שאנשים שקמים מוקדם הם אנשים טוב ואם יש למשפט הזה באמת משמעות ?

תשובה

שלום

אני לא יודע מי אומר את זה, ו'מוקדם' זה דבר כמובן יחסי (יש כאלה שבשבילם לקום ב 8 זה מוקדם, ויש כאלה ש 7 זה כבר ממש מאוחר עבורם).

מעבר לעניין זמני ההלכה (שנוגעים בעיקר לגברים) של זמן קריאת שמע וזמן תפילה, שצריך להקפיד עליהם, היום נועד לערנות ולעשייה, והלילה לשינה. בנוסף, אדם צריך להיות זריז ופועל ולא עצל ופסיבי. ולכן קימה מוקדם מלמדת הרבה פעמים על זריזות ופעלתנות. אבל זה לא אומר שמי שקם מאוחר יותר זה דבר שלילי. תלוי למה זה קורה. אם זה מתוך החלטה מושכלת ומתוכננת, יכול להיות לזה מקום (ובלבד כפי שנכתב לעיל, הוא שומר על ההלכה).

כל טוב