לפני חתונה ריב במשפחות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/06/18 21:58 ז בתמוז התשעח

שאלה

אני מתחתנת 24.07.18 החתונה מתקיימת

עכשיו מה שקורה בפועל זה שאבא שלי פגע בחתן על ידי מילה . אבא שלי לא התכוון לזה ולא מבין מה רוצים ממנו. איך אני מתמודדת עם כל הסיפור הזה שיגמר למה זה נעשה יותר גרוע

האם זה נכון שאני מתחתנת אם המשפחה שלו והוא מתחתן אם המשפחה שלי ?

אפשרי לתקן את העבירה הזו בבית שלי עושים לי פרצופים לא נעימים .

ויש דבר כזה שההורים יכולים לעשות עין רע לילדים שלהם ?

בבקשה תעזור לי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

דבר ראשון - את לא פגעת באף אחד ולא עשית שום עבירה. כך שהיחס בינך לבין חתנך לא אמור להיפגע. את לא אמורה לשאת באחריות למעשה של מישהו אחר.

כמובן, שכדאי להשקיע מאוד בניסיון לפייס ביניהם כמה שיותר מהר.

מכיון שאבא שלך לא התכוון לפגוע זה אמור להיות קצת יותר קל, גם מבחינת ההסבר לחתנך, ובעיקר מבחינת ההסבר כלפי אבא שלך. צריך לחשוב מי הכי נכון שידבר איתו (את או מישהו אחר?), ושיסביר לו וידגיש לו, שלמרות שהוא בכלל לא התכוון למשהו בעייתי, החתן נפגע, כנראה בטעות מחוסר הבנה, ושכדאי מאוד שיבהיר לו מה הייתה הכוונה. העיקר בחכמה לחשוב איך לעזור להם לדבר על זה.

אתם לא מתחתנים עם המשפחה של בן הזוג, אלא אחד עם השניה. זה הנושא וזה העיקר ולפי זה כל השאר.

כלומר, המטרה פה היא הזוגיות שלכם. אם נכון למשל לצורך זה להיות לפעמים פחות בקשר בפועל עם המשפחה, יש לזה בהחלט מקום.

הכי חשוב זה ללמוד לפתוח ביניכם כל נושא שמעיק או מפריע, בלי האשמות או שיפוט, אלא בניסיון אמיתי להבין מה מפריע או כואב לשני. כשלבן הזוג שלנו כואב או מפריע זו בעיה גם שלנו, ולא רק שלו.

אל תתייחסי לעין הרע שנדמה לך שמישהו עושה. העיקר זה לעשות טוב ולבטוח בה' שדואג לנו ושומר עלינו.

שיהיה במזל טוב ובהצלחה (אם יש משהו לא ברור ואפשר לעזור בעוד משהו, בשמחה)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן