למה נשים צריכות לכסות את הראש שלהם והאם זה חובה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/12/18 16:30 ג בטבת התשעט

שאלה

שלום רב,

למה נשים צריכות לכסות את הראש שלהם והאם זה חובה? או רק המלצה.

ואם כן איפה זה מצוין בתורה אם זה מצוין או שזה רק המלצה של חכמים.

בברכה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ההלכה קובעת כי על נשים נשואות לכסות את הראש. זו הלכה, ולא רק המלצה.

למה ? לא תמיד אנו יודעים את ההסברים למצוות השונות, ויש בכך דעות שונות.

רוב המסבירים הסבירו שזה חלק מייחוד האישה לבעלה ומכך שהאינטימיות תהיה רק ביניהם ולא ברשות הרבים.

הדבר נלמד מהעובדה שכאשר עוסקים בבירור אישה סוטה - פורעים את ראשה, מכאן למדו חכמים כי המצב הבסיסי הוא כאשר הראש מכוסה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן