למה נשים צריכות להיות צנועות יותר מגברים?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/08/19 11:58 יב באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

מעסיקה אותי כבר זמן מה השאלה למה הרבנים והחכמים מייחסים חשיבות גבוהה מאוד לנציעות נשים אך לצניעות גברים אין כל כך הרבה פירוט.

הרי בתורה כתוב: "...לא יהיה כלי גבר על אשה ולא ילבש גבר שמלת אישה.."

למה מהפסוק הזה רבנים קבעו כי צניעות אישה זה חצאים מתחת לברך וחולצת שלושת רבע,( או אפילו איסור על הליכה בנעלים פתוחות, חצאיות עד הריצפה וכו')

אך לגבר סממני הנציעות מאוד מאוד מטושטשים, ולא ברורים.

תשובה

שלום

צניעות האשה אינה נלמדת בעיקר מהפסוק שציטטת, אלא ממקורות אחרים.

העקרון בזה הוא כפול-

א. רבש"ע גזר כך, שהאשה מחוייבת לכסות את גופה יותר מן האיש. כפי שהאיש מחוייב במצוות עשה שהזמן גרמן יותר מהאשה.

ב. האשה פחות נמשכת אחר עיניה, ויותר נמשכת אחר היחס הנפשי והמגע הגופני. הגבר יותר נמשך אחר עיניו. מכאן נגזר העקרון הבסיסי שבו האשה מכסה גופה יותר בשל האופי הגברי, והגבר נזהר מדיבור של חיבה עם האשה בשל האופי הנשי.

לפיכך, האשה מקפידה על פי התורה לשמור על עולם טהור, שבו הגוף והמיניות מקבלות את מקומן בנישואין ולא בפרהסיה.

איש לבדו, או אשה לבדה, הרי הם חסרים מאד. רק באיחודם כזוג נשוי ובטהרת הצניעות, מופיע צלם האלוקים השלם שלהם, כזוג וכיחידים.

כל טוב