למה מתאבלים כשאדם נפטר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/04/20 12:28 כה בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה.. למה בעצם אנחנו מתאבלים כשאדם נפטר ? כמובן שזה מאוד מאוד קשה ועצוב להיפרד מהאדם אבל בסופו של דבר ייעודו של האדם זה להגיע לחיי העולם הבא ולעזוב את העולם החומרי אז למה שכשהנפש אכן עוזבת את העולם הזה ועוברת לעולם הבא אנחנו לא שמחים בשבילה?

תודה מראש

תשובה

שלום

אם הוא צדיק, שמחים עבורו ועצובים עבורנו. אם אינו צדיק, יש טעם כפול לעצב.

אם כי גם בצדיק, יש צד של צער גם עבורו, הן בשל העובדה שאין צדיק שאינו חוטא ובא על עונשו, והן בשל העובדה שיש תוגה בעזיבת העולם הזה על מצוותיו, ומעבר לעולם שאין בו עשיה אלא שכר. כידוע הגר"א בכה על כך טרם פטירתו.

כל טוב