למה משתלם לעבוד את השם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/10/19 15:10 ט בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב,

בהמשך לשאלתי הקודמת בנושא עבודת ה' אני רוצה לשאול אם הרב יוכל להסביר ולתאר לי איך מגבירים את ההשתוקקות לקב"ה. בשכל אני יחסית מבינה אבל זה לא יורד לרגש. למה לבנאדם 'משתלם' להתקרב לה' אם הרב אמר שיש מקרים רבים שבהם יש לעובדי ה' ייסורים ל"ע. והרי אדם בטבעו רוצים חיים טובים, גם ברמה הגשמית.

תודה

תשובה

שלום

השתוקקות לד' נובעת מהכרת ד', דהיינו מלימוד המוסר שלו (התורה), והתאהבות באמת שבה ובמוסריות שבה. ומתוך כך בבעליה.

לכן ידיעת ד' קודמת לאהבתו, וידיעתו נקנית בלימוד וגם בפרקטיקה של קיום.

ייסורים יש לכולם, צדיקים ורשעים. הם לא הפרמטר לאמת. לכן יש להשתוקק לד' מצד שכך היא האמת, ולא מצד זה שכך יהיו לנו פחות ייסורים.

יחד עם זאת, באופן כללי, לרוב לצדיק החיים יותר מאירי פנים מאשר לרשע, ודאי וודאי בתחום המנוחה הנפשית.

כל טוב