למה לעשות שירות לאומי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/11/19 03:18 ט בחשון התשפ

שאלה

שלום. רציתי לשאול למה בעצם כדאי לעשות שירות לאומי?

תשובה

שלום צופיה.

השאלה שלך טובה, ויחד עם זאת מעט כללית. נשמח אם תוכלי להרחיב מעט לגבי המחשבה או ההתלבטות שהביאו אותך לכתוב אלינו.

כמה נקודות כלליות למחשבה:

באופן כללי, כל דבר שאנחנו עושים, בין אם מדובר בהתנדבות, עבודה, לימודים, ודברים אחרים, מיועד לשתי מטרות: האחת - למטרה המוצהרת של הדבר. שירות לאומי מאפשר לעזור להרבה אנשים, לתרום למדינה ולחברה, ולהיות חלק מהעם שלנו במלוא מובן המילה. השנייה - להתפתח! ללמוד, להתנסות, לפגוש חברות חדשות, ולגלות אופקים מעניינים להמשך הגדילה שלנו בעתיד.

שירות לאומי היא כותרת מאוד כללית שמאגדת בתוכה המון אפיקים. יש הרבה תחומים שבהם אפשר לפעול, לתרום - ולהתפתח. כהכנה לשירות מאוד כדאי להתחיל ללמוד את הנושא, להיכנס לאינטרנט, לדבר עם חברות בשכבה שלך וגדולות יותר שכבר עברו את החוויה, ולקבל מושג ראשוני על השירות ועל הדברים שיכולים לעניין אותך.

מחכים לשמוע ממך ולחשוב יחד איתך על כיוונים.

בהצלחה!