למה חרדים לובשים שחור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/03/20 13:20 ה באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם יש סיבה לכך שגברים חרדים לובשים בגדים בצבע שחור ולבן?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

הצבע השחור מסמל את ההכלה ואת הקבלה .כפי שנאמר על הצבע השחור של התפילין.

וכמובן יש כאן סיבה היסטורית שכך נהגו בארצות האשכנזים לבחור צבע שאינו בולט בעיני הפריץ...

ואם אתה רוצה להעמיק בעניין הצבעים בכלל ועל הצבע השחור בפרט כדאי לך לעיין עיון נמרץ בספר פרדס רימונים של הרמ"ק בשער י (שער הגוונים) בפרק ב ושם הוא מתייחס לצבע השחור בהרחבה (בעמוד קעח ואילך) וכך הוא כותב " ואין ספק שזו היא הסיבה בעטיפת שחורים לאבלי ציון כדי שיתפעלו מהעדר האור והשחרות גובר כעניין שנאמר ואלביש שמים קדרות ואל תראוני שאני שחרחורת " עיין שם.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.