למה זה טוב שאנשים מתים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/01/20 21:24 טו בטבת התשפ

שאלה

לצערי נתקלתי לא פעם בחיים שאנשים מתים...

והשאלה שמפריעה לי כבר הרבה זמן היא למה הקרובים של אותו נפטר (אני מדברת על אנשים שמתים בגיל צעיר) למה ה' מעמיד אותם בניסיון כל כך קשה.

ולמה אחר כך אומרים גם קדיש שבו בעצם מגדילים את ה'?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין מרגוע לשאלת המוות ללא אמונה בנצחיות הנשמה. אם המוות נתפס ככיליון, כאובדן סופי של אדם, אי אפשר לשאת אותו.

גם למי שמאמין בהשארות הנפש קשה מאוד להפרד מאדם קרוב ואהוב. אבל הידיעה שנשמתו צרורה בצרור החיים מאפשר להשלים, במשך הזמן, עם האסון הכבד.

מתוך אמונה בהשארות הנפש, אפשר להבין שיש פרק חיים מוגבל בעולם הזה. כשהוא מסתיים, נמשך הקיום הרוחני כמציאות נשמתית-רוחנית בעולם העליון.

חשוב לציין שגם צדיקים גדולי עולם כמו האר"י הקדוש, הרמח"ל ורבי נחמן - לא זכו לאריכות ימים. לכן ברור שהמוות בגיל צעיר לא מעיד על שום דופי חלילה אצל הנפטר.

אמירת הקדיש מבטאת את צידוק הדין של הקרובים. בתפילת הקדיש מציינים את הביטחון שלהם באמת ובצדק האלוקי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן