למה ה עושה לי רע אבא לא ירצה שהבו שלו יסבול הרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/07/20 23:55 יב בתמוז התשפ

שאלה

למה ה' עושה לי רע? מה אני צריך לעשות כדי שלא יהיה לי רע יש עניין קטן שפשוט גורם לי להרגיש עצוב ולמה זה קורה לי אם ה' אוהב אותי ורוצה רק בטובתי איך זה לטובתי מה אני צריך לעשות

תשובה

בס"ד

שבוע טוב

כדי להבין את התשובות לשאלותך עליך ללמוד היטב ספר איוב (פרוש רש"י ודעת מקרא) להבין שהבנתנו את הנהגת הבורא היא לא אפשרית. כי כפי שגבהו שמים מארץ כך גבהו דרכי ד' מדרכנו והמשפט שלא הוא לא המשפט שלנו. כמו כן הבנת הרע והטוב זה יחסי, כיוון שיש רע שהוא טוב ויש טוב שהוא רע. על כן התבוננן בתשובות אליהו לאיוב, וכן בתשובות הקב"ה לאיוב.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי