למה הגבר צריך לברך בתפילת שחרית ברוך שלא עשני אישה והאישה ברוך שעשני כרצונו ?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/05/20 22:31 יט באייר התשפ

שאלה

היי הרב צוהוריים טובים שמי הוא ליאור וברצוני לשאול למה בתפילת שחרית שהגברים מברכיםהם אומרים ברוך שלא עשני אשה והנשים אומרות ברוך שעשני כרצונו מה העניין מאחורי ואיך זה מתקשר למעמד האישה זה אשמח לתשובה בהקדם

תודה והמשך יום טוב :)

תשובה

שלום לך,

לגבר יש צורך בהרבה מדרגות ושיעבוד כדי להתקרב לקב"ה. לצורך כך הוא חייב מצוות וסדר יום מחייב (כמו שלוש תפילות ומנין וכד') לכן הוא מברך ברכות אלו על ריבוי המצוות בהם הוא חייב. בלעדיהם הוא לא יכול להתקדם.

הנשים קרובות מראש לקב"ה, רוחניות יותר, אינן זקוקות להרבה מצוות וחובת תפילה 3 פעמים ביום כדי להגיע אליו. - לכן הן כבר כעת במדרגה לברך 'שעשני כרצונו', ללא צורך בעמל המצוות.

המושג מעמד האשה - מקורו באומות העולם בהם שיעבדו את הנשים וראו בהם חפצים.

עד היום יש המתייחסים לנשים, בעיקר בפרסומות, כחפץ למשוך קונים גברים.

העולם, ברוך השם, משתחרר ממגמת שיעבוד זאת, אבל במקום להיות במעמד המתאים והמכובד שלהן, הנשים מנסות להיות 'גברים' לחקות ולהתחרות בהם. כאן הטעות - עליהן להיות נשים באמת. לא משועבדות אלא מלכות כמו בתורת ישראל. אנו מקווים שהעולם יגיע בהקדם למה שהתורה רוצה - כבוד מיוחד ומעמד לנשים כמקורבות לקב"ה .

בברכה

דוד לוי