למה בתורה מייחסים כלכך הרבה עניין ללבוש (מכנסיים וכו')

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/06/20 11:06 ט בסיון התשפ

שאלה

אני לא מצליחה להבין למה מייחסים לעניין הלבוש בהלכה כל-כך הרבה עניין, הרי מה שהכי חשוב זה הנשמה והאם האדם טוב ובאמת, מאמין ואוהב את ה'. אז למה זה מה שמגדיר אותי כדתייה או לא למה דווקא זה קובע אם אני מאמינה \ אוהבת את ה'? מצד אחד אני משתוקקת לרדת למכנס ומצד שני אני לא מסוגלת. כל-כך הרבה דברים עומדים שם כמו- כיבוד הורים, לשון הרע, מראית עין וגם זה שאני מדריכה שצריכה לתת דוגמא לחניכות שלה...

אני באמת מרגישה שזה גורם לי לצער ובלבול אז למה להמשיך ולמשוך את זה עד קצה הגבול?! אני באמת מאמינה בזה שהבן אדם הרבה יותר חשוב מהלבוש אז למה שלא נתקדם כבר ונחסוך הרבה מאוד ייאוש?! וברור שאני לא לבד בזה אז למה שלא נימצא פתרון או תשובה משכנעת וככה נוכל להמשיך להאמין בשמחה ובנחת?!

בעצם השאלה שכל-כך מטרידה אותי היא למה מייחסים ללבוש (מכנס) כל-כך הרבה עניין?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

להלכות בורר מקדישים הרבה יותר מלבוש,

להלכות מוקצה מקדישים הרבה הרבה יותר מבורר ומלבוש,

אפשר לבדוק כמה סעיפים יש על הלכות מוקצה בשבת וכמה סעיפים בודדים מקדישים ללבוש,

אז מה קורה פה?

הלכות מוקצה לא נוגעות לאיזה נטיה בנפש שאדם חייב עכשיו לטלטל אבנים ועצים מוקצים לכן אין לו בעיה לשמור על כך,

אבל סעיף אחד בלבוש מטלטל ומטרטר את הנפש כי לאדם יש נטיה ללבוש קצר, או להבליט את המראה של אברי גופו,

ככה הוא מרגיש יותר טוב יותר נוכח,

אבל במקום שקשה לאדם שם העבודה,

גם להיפך כשאדם לבוש צנוע זה מכה גלים פנימה לתוך הנפש, וכשזה מצורף לעבודה הוא מרסן את הצורך להיות בולט נוכח וכיוצא בזה , כל אחד והנטיה שהוא צריך לשפר,

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן