למה אסור המתת חסד אצל בני האדם אבל מותר המתת חסד אצל בעלי החיים?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/09/20 00:09 ז בתשרי התשפא

שאלה

שלום רב, אנחנו תהל ועמית תלמידות במגמת אזרחות.

חלק מהציון שלנו בבגרות נקבע על סמך עבודה שאנחנו כותבות

העבודה שבחרנו לכתוב היא מדוע אסור לבצע המתת חסד אצל בני האדם אבל מותר לבצע אותה אצל בעלי חיים? ונשמח שתענה לנו על השאלה

תודה רבה וחג שמח!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

איסור הריגה קיים אצל בני אדם, וכל דקה היא עולם ומלואו, אבל בע"ח רגילים אין איסור הריגה אם זה לתועלת, כגון שחיטה וכדו', ולכן מותר גם המתת חסד שהרי אין איסור הריגה לתועלת, אצל האדם אפילו על חיי שעה מחללים את השבת ובבהמה אין מושג של חיי שעה. לאדם יש נשמת אלוק, אבל בעלי חיים אין נשמה רק נפש בהמית, ולכן חסרים אצל בע"ח דברים שישנם אצל האדם.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ