ללכת לראות משחק כדורגל בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/02/20 16:35 כד בשבט התשפ

שאלה

שלום,

אני רוצה ללכת למשחק כדורגל החל בשבת בחו"ל ורציתי לדעת אם זה אפשרי במידה ואני 'תולה' את כרטיס הנייר על שרשרת שאני עונדת (על מנת שלא יהיה טלטול) וכן נמנעת מלתקף את הכרטיס בעצמי.

אני מודעת לכך שצפייה במשחק כאמור אינה מתאימה לרוח השבת אך ברצוני לדעת האם יש איסור מוחלט או שמא יש היתר לדבר.

קראתי תשובה של רב מוכר לפיה הדבר מותר (אך לא מתאים לרוח השבת), אלא שנראה כי התשובה הזו התייחסה למשחק המתקיים בישראל ולא בחו"ל.

תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום,

לגבי הכרטיס, אפשר למצוא פתרון בהוצאתו, כגון מתחת לכובע וכדומה.

אבל אני חושב שצפייה במשחק כדורגל מקצועי באיצטדיון אסורה משום 'עובדין דחול', דהיינו פגיעה בצביון השבת.

סימוך לדברינו מצוי בדברי הרמב"ן:

שנצטוינו מן התורה להיות לנו מנוחה בי"ט ובשבת אפילו מדברים שאינן מלאכה לא שיטרח כל היום למדוד התבואות ולשקול הפירות והמתכות ולמלא החביות יין ולפנות הכלים וגם האבנים מבית לבית וממקום למקום ואם היתה עיר מוקפת חומה ודלתות נעולות בלילה יהיו עומסים על החמורים ואף יין וענבים ותאנים וכל משא יביאו בי"ט ויהיה השוק מלא לכל מקח וממכר ותהיה החנות פתוחה והחנוני מקיף והשלחנים על שלחנם והזהובים לפניהם ויהיו הפועלים משכימין למלאכתן ומשכירין עצמם כחול לדברים אלו וכיוצא בהן, והותרו הימים הטובים האלו ואפילו השבת עצמה שבכל זה אין בהם משום מלאכה! לכך אמרה תורה "שבתון" שיהיה יום שביתה ומנוחה לא יום טורח.

נסיעה טובה!