ללא נושא

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 26/10/08 09:38 כז בתשרי התשסט

שאלה

אני התערבתי עם בחור שאסור שלבחורה להרביץ לבחור אפילו לא עם חפץ איפה אני יכולה למצוא סוג של הוכחה שאסור להרביץ לבנים

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הדבר פשוט מדיני הרחקות בשו"ע יורה דעה סימן קצ"ה. כל דבר שעשוי להביא לחיבה גם אם אין בו מגע ישר אסור, כגון הדוגמא הבאה:

"אסורה ליצוק לו מים לרחוץ פניו ידיו ורגליו אפילו אינה נוגעת בו ואפילו הם מים צוננים" (שו"ע יורה דעה סימן קצה, י"ב)

בברכה,
רונן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן