ללא נושא

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 01/07/07 15:31 טו בתמוז התשסז

שאלה

שלום.

בישובנו התחיל לפני כמה חודשים "מנהג" אשר קבוצה של אנשים אינה מחכה לתפילת ערבית שבביכנ"ס אשר מתחילה עם צאת השבת והם מתפללים ברחוב עשר דקות לפני צאת השבת.

יש לציין שהמקום שהם מתפללים הינו בין 2 בתי כנסת שונים אשר המרחק בינהם לבין כל אחד מהבתי כנסת הינו 3 דקות הליכה.

הסיבה העיקרית למניין זה הוא שמניין זה קודם למניינים בבתי הכנסת.

האם זה בסדר להתפלל במניין הזה או שצריך להתפלל בבית כנסת?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
ישנה עדיפות להתפלל בבית כנסת, ברב עם, ולכבד את השבת בתוספת שנקבעה ולא להפטר מהשבת ברגע שאפשר. רק במקרים שאין ברירה כגון שמאוד ממהרים למשהו שא"א לדחותו תתפלל במנין זה. בכל מקרה עדיף לפנות לרב הישוב בשאלה זו

בברכה
אלישע פיקסלר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן