ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 31/08/08 16:12 ל באב התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב. האם מותר לשתות בכוסות זכוכית ששותים בהם קפה עם חלב, תה לאחר ארוחה בשרית? לדברי בעלי הדבר אסור מאחר והוא עדיין בשרי והשתמשו בכוס בעבר גם לשתיית קפה. למיטב ידיעתי, כוס זכוכית שנשטפה אין בעיה לשתות עמה משקה חם פרווה לאחר ארוחה בשרית (לא תוך כדי האוכל). אשמח אם תוכל לענות לנו כיצד נוהגים הן לפי עדות אשכנז והן לפי מנהגי עדות פרס. בברכה ותודה, מיכל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שיטת השולחן ערוך:
כלי זכוכית אפילו מכניסן לקיום ואפילו משתמש בהם בחמין, אין צריכים שום הכשר שאינם בולעים, ובשטיפה בעלמא סגי להו. (אורח חיים תנ"א כ"ו)

שיטת רמ"א:
ויש מחמירין ואומרים דכלי זכוכית אפילו הגעלה לא מהני להו* וכן המנהג באשכנז ובמדינות אלו (סמ"ק ואגור). (הגהה שם)

שיטת הבן איש חי:
אין להם תקנה (הלכות לפרשת צו, אות יד)

לפי שיטת השו"ע, אין כלי זכוכית בולעים כלל, ועל כן יהיה אפשר לשתות בכלי נקי משקה פרווה אפילו בתוך הארוחה.
לפי שיטת רמ"א והבן איש חי, אי אפשר להכשיר כלי זכוכית. על כן, לאחר ארוחה בשרית אי אפשר לשתות בהם משקה חם פרווה, אם שתו בהם בעשרים וארבע השעות האחרונות משקה חלבי חם.

בני אשכנז נוהגים לפי פסיקות רמ"א.
הרב עובדיה יוסף מורה לכל בני ארץ ישראל ללכת לפי פסיקות השו"ע.
הרב מרדכי אליהו מורה ללכת לפי דברי הבן איש חי.

בברכה
עידו רוט

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן